Hoppa till sidans innehåll

Månadsmöte och MX Sektionsansvarig har ordet!

28 JAN 2020 21:30
  • Uppdaterad: 28 JAN 2020 21:30

 - Välkomna till Mx sektionsmånadsmöte på måndag den 3 februari kl 18:00 i motocrosstugan -

 

MX Sektionsansvarig har ordet -

Hej alla cross intresserade HMK are nu så summerar vi 2019 och blickar fram mot 2020.

Mitt första år som cross sektionsansvarig har varit ett läroår med en hel del att stå i. Klubben har haft en hel del aktiviteter i år allt från crosskola till våra tävlingar men även att vi hjälpt endurosektionen med funktionärer för deras tävling, älgjakten. Vi hade en helt magisk tidig öppning 2019, så tidigt har det aldrig öppnats här med sommarunderlag i Februari. Vi fick in bra med träningsintäkter den tidiga öppningen som kompenserar för bortfallet då vi inte hade öppet under sommardelen då vi saknade träningsledare vissa dagar.

Våra tävlingar har sportsligt sett varit lyckade med många deltagare och mycket beröm för arrangemangen, stort tack till alla som varit med och hjälpt till.

Vi har även haft många förare som varit ute och representerat HMK i div tävlingar, allt från guldhjälms och ungdoms tävlingar till våra junior och senior åkare som kört i klubbens serielag som kämpade i div1 västra men tyvärr ramlade ur och får ta nya tag i div2 och kämpa för att komma upp i div 1 igen.

Vi har även haft förare som kört i dom olika SM klasserna allt från U och J till stora MXSM där Albin Gerhardson lyckades att ta en fjärde plats i lilla MXSM klassen (250cc). Stort grattis till Albin och alla andra som varit ute och kämpat.

 Vi har även en bangrupp som har ordnat o fixat med banan, inte bara till våra tävlingar men även försökt att hålla banan i sådant skick att det lockar många förare att besöka oss för träning. Ett stort tack till alla där.

Cross skolan (guldhjälms förare) är fortfarande en stor aktivitet för HMK ett stort tack till alla som ställt upp här och hoppas vi ses nästa år. Även U och J har haft mycket träningar under året och även där får vi även tacka alla som ställt upp.

Hur har det varit med själva underhållet på anläggningen.  Det har anordnats arbetsdagar för att hålla allt under kontroll men medlems uppslutningen har varit riktigt svag så några få har dragit stora lass och börjar tröttna på detta och nu börjar det bli lite eftersatt. Bättre uppslutning hoppas jag på till 2020.

Ekonomi undrar nog många, hur har det gått. Jo det har gått rätt så skapligt. Tränings intäkterna har varit skapliga kunde ha varit bättre om vi hade haft öppet när det gick. Som tur är så har våran kiosk dragit in en del mer än vad vi hoppades på samt att våran barn o ungdoms tävling drog in mer än väntat i år då deltagarantalet ökat något. Hemma serietävling kostar ju mer än det vi får in så det funkar alldeles utmärkt när vi kan ha en inbjudan typ VGC samma helg så blir kostnaderna mindre och intäkterna bättre. Från och med 2019 så gick även sjukvårdskostnaderna upp rejält då landstinget vill ha ful täckning för sina kostnader. Våra maskiner har även haft lite problem som kostat klubben en hel del pengar så detta drar ju ner ekonomin som helhet i klubben. Men vi gick inte med förlust utan det blev en vinst för sektionen på ca 60 000sek.

 

Ska vi nu blicka fram åt 2020 och vad som kommer att hända. Vi ska naturligtvis försöka fortsätta med crosskolan, tyvärr så har vi än så länge ingen som håller i trådarna där för 2020. Finns det någon som känner att hen vill hjälpa till i klubben och ta tag i crosskole verksamheten så kontakta Carro Q eller Camilla H.

Vi ska även ha tävlingar. Våran barn och ungdoms tävling kör vi som vanligt i midsommar söndagen den 21 juni. Serietävlingen blir man tilldelad och i år blev det en vår tävling den kör vi den 16 maj samt att vi tänker köra CEC Racing VGC tävlingen samma helg på söndagen. Alltså en jäktig vår men sen lite lugnare.

Våran anläggning börjar se lite skruttig ut med staket som ligger ner och en cross stuga som behöver en del snickar kärlek och så vidare. Så när det kommer ut att det är dags för arbetsdag så hoppas jag att det dyker upp medlemmar som vill att våran anläggning ska se bra ut när vi anordnar tävlingar och annan verksamhet här. Bangruppen behöver hjälp med att hålla lilla banan i god kondition och efterlyser hjälp där. Kontakta Mats T eller Henrik N om ni vill hjälpa till med lilla banan. Vad det gäller lilla banan så blir det ingen aktivitet där om inte staketen lagas.

Så vi börjar med ett månadsmöte måndag den 3 februari i cross stugan då vi tänkte ta upp lite saker som kommit upp under förra hösten och vintern som varit.  Vi har fått lite klagomål från våra närmaste grannar som tycker att det låter mera och oftare nuförtiden. Här behöver vi se över om vi kan ändra på våra träningstider för att minska på ljudet lite, vi vill ju inte att det ska bli något  buller ärende hos kommunen. Vi vill även ta upp hur klass uppdelningen fungerar och om det går att göra något där. Jag har mycket tankar och funderingar men vi tar lite i taget och ser hur det går.

MX sektionen Magnus Carnerud

Skribent: Kjell Holmberg
Epost: Adressen Gömd

Se klubbens information om åtgärder angående COVID-19

Info om Corona

GPS-Koordinater.

 WGS 84:

N 59° 1.217', E 15° 2.674'

WGS 84 - decimal:

59.02028, 15.04457

 RT90:

6544547, 1456310
  
SWEREF 99:
6542312, 502559
  

 

 

 

 

Postadress:
Hallsbergs MK
Box 48
69421 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info